csütörtök, november 27, 2014

Sok kicsi jótékonysági akció 2014 - felajánlásom


November van, tehát a már megszokott módon újra Sok Kicsi, a gasztrobloggerek hagyományos karácsonyi jótékonysági akciója. Eddig minden évben 2-3 millió Ft körüli összeget sikerült gyűjtenünk egy-egy, gyerekek élelmiszerellátásával foglalkozó szervezet számára.  A 2014-es akció támogatottjai az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítványon keresztül rászoruló gyermekek és családok lesznek.Idén is folytatjuk  azt a gyakorlatot, hogy rászoruló családokat, gyerekeket segít a kezdeményezés, elsősorban élelmiszeradományokkal. Ehhez idei partnerünk az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány lesz, akik Szegeden és környékén igyekeznek ingyenes étkeztetést biztosítani olyan gyermekeknek, akik körülményei nem engedik meg időszakosan, vagy tartósan a megfelelő mennyiségű, vagy minőségű étel rendszeres napi elfogyasztását. A jótékonysági nyereményjáték keretében az elmúlt évekhez hasonlóan idén is főleg élelmiszer tárgyadományokra fordítjuk a támogatási összeget. Az idei támogatottak szegedi rászoruló gyermekek, akik közül jelenleg 50-nek biztosít térítésmentesen naponta meleg ebédet az alapítvány, ezt szeretnénk kibővíteni a kapacitásoktól függően, illetve tartós élelmiszercsomagokból álló segítséget nyújtunk majd Mikulás, karácsony alkalmából a gyermek családjainak, és ha befolyt összeg nagysága engedi, később is.

Az idei  felajánlásom:


Egy exkluzív, 6 kötetes, dedikált Chili és Vanília szakácskönyvcsomag, amely az eddig megjelent összes könyvemet tartalmazza. Különlegessége, hogy két könyv (a régiek), már nem kaphatóak, egy kötet (Így Főzünk mi) pedig nem beszerezhető kereskedelmi forgalomban. A csomagot egy, a Sarki Fűszeresben történő közös forraltborozás / kávézás keretében szeretném átadni a nyertesnek.

Az akció a következő módon zajlik: a felvezető szakaszban, azaz most, november 16-30. között megismerhetővé válnak a nyeremények: a Sok kicsi/segítsüti oldalán minden nap egy blogger és egy cég csodás felajánlása olvasható (tényleg nem akármilyenek!), részletes leírással, ezek összesítve a Nyeremények menüpontban lesznek áttekinthetőek. A támogatások felajánlása és a sorsjegyek kiválasztása december 1-től december 14-ig történik a Nyereményjáték menüpontban leírtak szerint. A sorsolásra pedig december 18-án kerül sor.

Köszönjük szépen, ha részt vesztek!